Musik har alltid fascinerat människan. Vi har använt oss och njutit av det här fantastiska konstnärliga och emotionella uttrycket i alla tider. Musikens språk är universellt och oavsett var i världen du befinner dig kan du njuta av den.

Musikens utveckling

Från början använde vi musiken till exempel för att få jaktlycka eller för att blidka gudarna. Med dånande trummor kunde man kommunicera med varandra. Det finns många böcker om musikhistoria där du kan lära dig mer.

Musik är så mycket mer än det vi hör. För det första kan du själv utöva det genom att spela något instrument eller sjunga, eller så kanske du skriver texter och komponerar melodislingor och fyller upp det ena nothäftet efter det andra.

Musiken och litteraturen

Musiken finns också i litteraturen. Det skrivs om den och det skrivs av musiker. Många artister har till exempel skrivit självbiografier om sina liv i rampljuset. En av dessa självbiografier är Bruce Dickinson En självbiografi: What does this button do? Är du intresserad av rockikoners självbiografier, är den här boken ett måste. Det är en fantastiskt varm och rolig, dessutom stundtals gripande, skildring av denna ikons liv och innersta tankar. Det finns många böcker som handlar om musik.