Det är många i vårt avlånga land som älskar att sminka sig inför festligheter. Om du också är en person som älskar att testa olika smink- och hudprodukter, beställ på nätet där utbudet är större och du kan hitta nya spännande produkter.

Sminkgrund

När du sminkar dig, börja med en primer innan du applicerar något annat. En primer gör att din hud inte tar stryk av sminket, men den skyddar även sminket från huden. Har du mörka ringar under ögonen, eller andra pigmentskillnader, är en concealer bra att ha. Applicera sedan foundation för att släta ut färgen i ansiktet. Mer än så krävs inte för en bra grund för resten av sminkningen.

Idag finns det otaliga video och artiklar om hur du får till olika sminkningar, bara att leta runt på nätet för att hitta en som passar dig.

Få sminket att hållas längre

För att få ditt smink att hålla så länge som möjligt använd en setting spray. Det är en sprej som du sprejar över ansiktet och som lägger sig som en fin mist, det ger även ansiktet ett extra lyster. Om du har en kraftig sminkning, till exempel inför en maskerad, kan du även använda hårspray om du inte har ett setting spray hemma. Kom bara ihåg att vara försiktig runt ögonen.