När du som musikälskare ska hålla barnkalas kan det vara kul att ha ett musiktema. Det brukar funka bra oavsett ålder på barnet.

Är det riktigt små barn kan du alltid satsa på lekar med kända barnsånger. Är barnen större kan ni ha tema Melodifestivalen eller fokusera på barnets favoritartist. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du utformar firandet!

Online hittar du vad som behövs för ett barnkalas och oftast kan du sköta alla köp på samma hemsida.

Att tänka på när du planerar barnkalas

Det är alltid en bra idé att ha någon typ av tidsschema när du planerar kalas. Även om du inte behöver planera för varje minut är det bra att ha koll, så att inte tiden springer iväg. Ska du bjuda på mat och fika är det bra att ha fasta tider för det. Däremellan kan du organisera lekar eller ha fri lek. Lekar som innefattar musik är alltid trevliga, varför inte hela havet stormar eller dansstopp? De brukar vara mycket populära bland barn.

Tänk på att ha mat som barn gillar. Korv med bröd, pannkaksbuffé eller hamburgare är omtyckt. Efterrätt som glass eller marängsviss, kan dessutom fungera bättre än den traditionella gräddtårtan.