Den 27 november 1942 föddes James ”Jimi” Marshall Hendrix, mannen som kom att revolutionera rockmusiken och gitarrspelandet. Hendrix arbetade som kompmusiker till artister såsom Sam Cooke och Little Richard i mitten av 60-talet när han blev upptäckt av Chas Chandler. Det var i Storbritannien, Chas Chandlers hemland, som ”The Jimi Hendrix Experience” startade. Gruppens stora genombrott kom redan 1967, enbart ett halvår efter att bandet hade skapats.

Spela med Hendrix

Det går inte att förneka att Hendrix revolutionerade rockmusiken och gitarrspelandet. Jimi Hendrix och hans band har många oförglömliga låtar som ”Crosstown Traffic”, ”Purple Wing” och ”Little Haze” för att bara nämna några få. Och nu kan alla Hendrixfans även spela slots online till Hendrix banbrytande musik. Spelet finns här att spela och heter ”Jimi Hendrix slots”. Spelet är inte bara en fröjd för öronen utan även för ögonen då det är väldesignat.

Jimi Hendrix oförglömliga liv

Bandkamrater beskriver Jimi Hendrix som en blyg och artig person tills han satte sin fot på scen. Där förvandlades han till den excentriska och innovativa artisten som vi idag känner till. Hendrix ständiga turnerande och omgivningens hårda krav slet hårt på Jimis mentala hälsa. 27 år gammal var artisten när han dog av en överdos av alkohol och sömntabletter. Idag minns vi artisten som en rocklegend.