För många så finns det inte några andra sätt än att lyssna på musik live. Det kanske framförallt är att få härliga upplevelser på musikfestivaler som lockar mest. För en del kanske musiken kommer i andra hand på en festival.

Sommar och musikfestival

Många gånger på en festival så kanske man har en eller två favoritakter och sedan så får man alla andra på köpet. Det kan också vara så att det är själva gemenskapen som finns på en festival som lockar. Som oftast så är det sommar då de flesta festivaler går av stapeln och det kan vara härligt varma dagar som festivalen genomförs. Detta i sig är en skön upplevelse att tillsammans med andra får uppleva musik utomhus en skön sommardag.

Det finns en hel del festivaler att välja mellan här hemma i Sverige om man inte vill åka utomlands. Sommaren är som sagt tiden då de flesta festivaler går av stapeln och här är ett urval av några som det finns att välja bland. Storsjöyran, Östersund, Way Out West, Göteborg, Summerburst, Stockholm och Göteborg, Sweden Rock, Sölvesborg, Brännbollsyran, Umeå, Lollapalooza, Stockholm, Peace & Love, Borlänge. Inför nästa år så kan det tillkomma eller försvinna festivaler.

Vissa av de som vi nämnt i denna artikel är festivaler som funnits länge och är klassiska festivaler som man bara någon gång bör besöka. Vi kommer garanterat att skriva mer om festivaler på denna sajt så kom gärna tillbaka för att se vad som tillkommer.