Nu har senhösten kommit med regn och rusk. Men det finns ljusa och varma saker att tänka på för att må bättre. Börja planeringen av julens mysiga stunder på en gång. Eftersom många butiker redan har börjat sin julhandel finns det mycket trevligt att se, du kan kolla online först.

Första advent

Den första söndagen i advent är början på allt det trevliga som vi förknippar med julen. Men att planera för glögg tillsammans med grannarna, julbak med familjen och gemensamt inköp av gran är minst lika trevligt som att faktiskt vara med om det. Du som känner dig deprimerad under den mörka årstiden kan redan nu lyssna på julmusik och skriva listor över lekar till julafton. Det gör underverk för själen.

Din favoritmusik

Eftersom det finns mycket julmusik att lyssna på är det lätt att ha trevliga samtal och anordna frågesporter om det. Använd en fredagskväll till att prata jullåtar och gissa till exempel vilken låt som är äldst. Drick kaffe eller varm choklad under tiden. Då glömmer du mörker och regn.

Gör inte misstaget att vänta för länge med julens viktiga planering. Om du samlar familjen i god tid och klarar av allt detta på en kväll så får ni sedan en trevlig julmånad. Vägen ut ur den mörka årstiden har börjat.